ОСТАННІ НОВИНИ

Меру Дрогобича Тарасу Кучмі оголосили підозру через побиття активіста

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 18 листопада, новопризначена прокурорка Львівської області Ірина Діденко оголосила підозру меру Дрогобича Тарасу Кучмі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прессекретарка прокуратури Львівщини Юлія Шевченко, передає Львівський портал.

 

54-річному міському голові Дрогобича Тарасу Кучмі оголосили підозру через інцидент, який стався влітку минулого року. Тоді посадовець у приміщенні міськради побив людину.

«Йдеться про інцидент, який стався 4 червня 2018 року під час наради у приміщенні сесійної зали Дрогобицької міської ради. Того дня між міським головою та одним із присутніх активних громадян виникла суперечка, під час якої мер завдав вказаній особі декілька ударів кулаками по тілу, спричинивши незначні травми», – вказано у повідомленні.

Такі дії посадовця кваліфікували за ч.1 ст.125 КК України (легкі тілесні ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до 200 годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Справу скерують до суду, який визначатиме покарання чиновнику.

Нагадаємо, торік у приміщенні міськради Тарас Кучма вдарив 55-річного активіста, який разом із іншими небайдужими мешканцями прийшов через незаконно облаштоване сміттєзвалище. Під час словесної перепалки чоловік назвав мера брехуном і негідником, через що Кучма вдарив його кулаком по обличчю і додав, що битиме кожного, хто буде називати його злодієм і брехуном.

За цим фактом поліція відкривала кримінальне провадження за ч.1 ст.125 КК України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *