ОСТАННІ НОВИНИ

Завдяки мобільному додатку у Карпатах українці зібрали тонну сміття

Наталя Дуляба

|

Три місяці тому львівські ІТшники розробили мобільний додаток EcoHike для очищення Карпат від сміття. За цей час туристи і небайдужі прибрали більше тонни відходів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі компанії GlobalLogic.

 

«За три місяці з моменту офіційного релізу додатку EcoHike туристи та волонтери зібрали понад 1000 кг сміття. Користувачі створили понад 60 міток, більшість із цих позначок розташована в межах українських Карпат. EcoHike використовували як поодинокі активісти, так і організації під час туристичних та еко-походів. Наприклад, мандрівники Кулуар Тревел пройшли 130-кілометровий маршрут, очищаючи Карпати разом із застосунком», – йдеться у повідомленні.

Зараз у мобільному додатку EcoHike зареєструвались уже понад 1000 користувачів. Незареєстровані також можуть переглядати створені мітки, але  не створювати нові позначки чи оновлювати їхній статус.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Львівські ІТшники працюють над вдосконаленням додатку, у планах – додати можливість прокладання маршрутів з урахуванням міток, можливість позначати місця, де можна викинути сміття, зробити нагороди для найактивніших користувачів.

Додамо, що мобільний додаток EcoHike створила львівська команда ІТ-компанії GlobalLogic. Ще на початку роботи застосунок стали активно використовувати манрівники, екоактивісти та громадські організації, що прагнуть зберегти Карпати. Додаток можна завантажити для Apple iOS тут, а для Google Android – тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *