ОСТАННІ НОВИНИ

Рись євразійська опинилась під загрозою зникнення

Андрій Котенський

|

У Моршинському курортному парку відбудеться урочисте відкриття скульптури рисі євразійської «Відображення» у рамках еко-проекту «Разом за природу». Таким чином на Львівщині намагаються привернути увагу до захисту рідкісного виду рисі, який опинився на межі зникнення. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

 

Як повідомляється, всього в Україні залишилось близько 500 рисей, вид занесений до Червоної книги України. Щоб привернути увагу до зникнення виду, який у 2018 році шляхом відкритого голосування був обраний символом Карпат, архітектори з усієї України взяли участь у конкурсі на створення найкращої скульптури тварини.

Переможцем конкурсу став Петро Гронський із скульптурою «Відображення», що зображує рись, яка п’є воду. За задумкою автора, скульптура ставить запитання: «Як довго, без захисту людини, рись буде бачити власне відображення в воді карпатського струмка?»

Організатори сподіваються, що скульптура стане не лише новою туристичною атракцією, але й зможе привернути увагу до важливості захисту рисі євразійської, рідкісного виду, що мешкає в Карпатах та на Поліссі.

Партнером проєкту є Всесвітній фонд природи в Україні (WWF).

Відкриття заплановано на 6 листопада об 12:00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *