ОСТАННІ НОВИНИ

Знесення багатоповерхівки на вулиці На Нивах: забудовник програв апеляцію

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 23 жовтня, Восьмий апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення Окружного адміністративного суду, який постановив коштом забудовника знести вісім самочинно споруджених поверхів у будинку на вул. На Нивах, що в Шевченківському районі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міської ради.

 

Так, Восьмий апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення Окружного адміністративного суду про знесення частини будинку на вул. На Нивах з 5 по 12 поверх. Забудовник отримував містобудівні умови та обмеження на 4 поверхи, проте звів аж 12.

Ще з 2016 році на місце неодноразово виїжджала Інспекція Держархбудконтролю м. Львова, видавала забудовнику приписи щодо зупинення робіт та ліквідації зайвих поверхів. Проте замовник будівництва не виконував приписів, тож його двічі штрафували.

«За результатами перевірки інспекція встановила, що будівельні роботи на об’єкті на вул. На Нивах проведено не лише всупереч приписам про зупинення будівельних робіт, без реєстрації відповідного документа на початок виконання будівельних робіт, але й з порушенням містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки. Так, не було забезпечено проїзду з усіх сторін проектованого будинку та доступу пожежників, нормативної кількості місць зберігання автотранспорту, порушено поверховість. До того ж було порушення Плану зонування Шевченківського району м. Львова на земельній ділянці, що не відведена для будівництва багатоквартирного житлового будинку», – йдеться у повідомленні.

Відтак Інспекція ДАБК у Львові подала позов до суду про знесення самочинно збудованого житла на вул. На Нивах.

19 липня цього року Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення знести самовільно споруджені 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 поверхи будинку. При цьому забудовник має компенсувати Інспекції ДАБК всі витрати, пов’язані з демонтажними роботами.

На рішення суду першої інстанції 19 серпня замовник подав апеляційну скаргу, яку Восьмий апеляційний адміністративний суд не задовільнив.

Нагадаємо, у квітні у Львові вперше знесли самовільно збудований житловий будинок на вул. Личаківській. Як проходив цей процес, дивіться тут.

Також суд постановив знести ще один самобуд у Львові – житловий багатоквартирний будинок на вул. Варшавській, 22. Зараз всі квартири у ньому вже розкуплені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *