ОСТАННІ НОВИНИ

З грудня на площі Двірцевій запустять трамваї

Ольга Денисяка

|

Відновити рух трамваїв через площу Двірцеву планують на початок грудня 2019 року. Трамвай має стати головним транспортом на площі, який забезпечуватиме можливість за 15 хвилин діставатися до центру міста.  Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

До початку робіт, від головного входу залізничного вокзалу до найближчої трамвайної зупинки було понад 137 метрів, після завершення реконструкції буде лише 30 метрів. Фактично, трамвай висаджуватиме пасажирів із багажем просто перед фасадом Залізничного вокзалу.

Загальна вартість робіт, які виконала служба колії ЛКП «Львівелектротранс» на об’єкті «Реконструкція пл. Двірцевої», становить 1 млн 63 тис. грн. Роботи передбачили влаштування 750 м трамвайних колій, один стрілочний перевід, одне пересічення колій та один температурний компенсатор. Ще п’ять стрілочних переводів облаштовано з допомогою інших підрядних організацій. Завершення комплексу робіт з влаштування трамвайних колій та монтажу контактної мережі очікується до кінця листопада 2019 року.

Також у ЛКП «Львівелектротранс» повідомили, що колії на вул. Чернівецькій, які вже реконструйовані два роки тому, залишаться в існуючому вигляді. Зупинку на початку вул. Чернівецької теж відремонтують.

Для зручності пасажирів передбачено великі павільйони зупинок з освітленням в дашку та електронними табло, які сповіщатимуть про прибуття трамваїв. Запроектовано також безбар’єрний захід на всі платформи, висота яких не перевищуватиме 25 см.

Нагадаємо, реконструкція площі Двірцевої стартувала 1 березня і триватиме протягом двох років, орієнтовно до весни 2021-го. Всі роботи виконує компанія «Онур», яка перемогла у тендері. Вартість оновлення площі перед залізничним вокзалом становить 165,5 млн грн.

За ці кошти тут мають збільшити інфраструктуру громадського транспорту та кількість зупинок, облаштувати нове освітлення і трамвайні колії, встановити фонтан. Як виглядатиме оновлена площа Двірцева, дивіться тут.

Як повідомляв Львівський портал, багаторівневий підземний паркінг у Львові зводитимуть на площі Петрушевича. Ще до кінця 2019 року у мерії сподіваються знайти інвестора, який займеться цим будівництвом.

Ще один підземний паркінг планували спорудити навпроти ЛНУ ім. Івана Франка, втім таку ідею не підтримало керівництво вишу. Натомість спілка архітекторів запропонувала збудувати підземні парковки на трьох локаціях: на місці Монументу Слави, на території військової частини на вул. Городоцькій або ж відновити існуючий підземний паркінг у готелі «Дністер».

Багаторівневий паркінг мають спорудити також на вул. Клепарівській, земельну ділянку під який міська рада продала за 12 мільйонів гривень.

Через брак паркомісць нещодавно львів’яни знову зареєстрували петицію до Львівської міськради з проханням збудувати багаторівневу парковку на вул. Куліша.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *