ОСТАННІ НОВИНИ

У Зеленського переплутали Латвію з Литвою

Наталя Дуляба

|

В середу, 16 жовтня, президент України Володимир Зеленський із робочим візитом перебував у Латвії. Втім ввечері на офіційній сторінці Офісу президента у Facebook з’явився допис, у якому замість Латвії вказали Литву. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Так, Володимир Зеленський 16 жовтня відвідав столицю Латвійської Республіки – Ригу. Там він, зокрема, зустрівся з українською діаспорою.

Ввечері того ж дня працівники Офісу президента опублікували у Facebook світлини з цієї поїздки, підписавши їх таким чином: «Офіційний візит Володимира Зеленського до Республіки Литва – найкращі кадри».

Менше ніж через 15 хвилин допис відредагували, виправивши помилку: Литву замінили на Латвію.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Як пише ВВС Україна, користувачі соцмережі зауважили виправлення, оскільки воно фіксується в історії змін допису, і почали критикувати Офіс президента. Через деякий час допис повністю видалили і зробили новий, щоб Литва вже не фігурувала в історії змін.

«Але й тут допустилися неточності. Річ у тім, що офіційна назва країни – не “Республіка Латвія”, а “Латвійська Республіка”. Згодом і цю неточність виправили», – пише видання.

Ця історія викликала бурхливу реакцію користувачів Facebook. Багато хто згадав інші країни зі схожими назвами, які Офісу президента варто було б не переплутати в майбутньому. Наприклад, Іран та Ірак, Словенію та Словаччину, Австрію та Австралію.

«А як правильно писати: Ірак чи Іран?», – пожартував журналіст Сергій Сидоренко.

«Прилетів у Литву, а виявилося, що це – Латвія», – написала користувачка під іменем Маруся Чурай.

Своєю чергою заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко вибачився за помилку у дописі і додав, що працівнику, який створював допис у Facebook, вже купили географічний атлас через плутанину в назві країни.

Нагадаємо, влітку Офіс президента вже потрапляв у схожу курйозну ситуацію з анонсом поїздки Зеленського до Канади. Її столицею назвали місто Торонто, але реальна столиця – Оттава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *