ОСТАННІ НОВИНИ

Вже другий тиждень не вдається погасити пожежу торфу на Пустомитівщині

Ольга Денисяка

|

У селі Підсоснів Пустомитівського району рятувальники вже другий тиждень гасять пожежу торфу. Про це Львівському порталу повідомили сьогодні, 23 вересня, у пресслужбі ДСНС Львівщини.

 

З 12 вересня рятувальники продовжують ліквідовувати торф’яну пожежу в с. Підсоснів Пустомитівського району. Протягом дня 21 вересня ліквідовано горіння торфу на площі 0,15 га, ще залишається погасити 0,70 га.

Загальна площа пожежі на відкритій території склала 5 га.
До ліквідації пожежі залучили 55 рятувальників, 6 одиниць спецтехніки та 50 курсантів із Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до львів’ян та жителів області: будь-яке недбальство чи легковажність може стати поштовхом до розвитку ще однієї торф’яної пожежі і завдати значного клопоту не тільки рятувальникам, але й місцевим мешканцям.

Торф горить повільно на всю глибину його залягання. Такі пожежі часто охоплюють великі площі і важко піддаються гасінню, коли горить шар торфу значної товщини. Торф може горіти в усіх напрямках, незалежно від напрямку і сили вітру, а під ґрунтом він горить навіть під час помірного дощу і снігопаду.

Торф’яні пожежі небезпечні раптовими проривами вогню з-під землі і тим, що їх край не завжди помітний.
Під загрозою можуть опинитися не лише компоненти екосистеми, а й домівки людей, які межують із торф’яними полями. Будьте обережні у поводженні з вогнем. Не спалюйте суху траву й сміття.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *