ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада Львова викупить приміщення громадського туалету біля залізничного вокзалу

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада викупить приміщення громадської вбиральні на вул. Чернівецькій, 1, що перед залізничним вокзалом. «За» відповідну ухвалу у четвер, 19 вересня, під час сесії проголосували 33 депутати, передає Львівський портал.

 

Як вказано в ухвалі, приміщення громадських туалетів на вул. Чернівецькій, 1 мають площу 58,7 кв м. Вони належать на праві спільної часткової власності Олександру Залокоцькому, Ростиславу Хмільовському та комунальному підприємству «Агенція ресурсів Львівської міської ради».

«Приміщення туалетів необхідно викупити для завершення реконструкції площі Двірцевої. Їхню оцінку проведе «Агенція ресурсів», – розповіла директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

Ухвалою депутати зобов’язали ЛКП «Львівавтодор» укласти договір на проведення оцінки будівлі громадської вбиральні.

Як вдалося з’ясувати Львівському порталу, Залокоцький Олександр Ігорович або людина з таким ім’ям протягом 2010-2015 років була помічником депутата Львівської міськради Анатолія Країнського.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, Олександр Залокоцький та Ростислав Хмільовський є кінцевими бенефіціарами Львівської обласної громадської організації «Регбійний клуб «Євко». Також обидва чоловіки володіють приватним підприємством «Хмільзал» (кафе).

Ростислав Хмільовський водночас є співвласником ТзОВ «Хмеля» (обслуговування напоями), а Олександр Залокоцький – приватного підприємства «Енекотех-Щит» (пожежна охорона).

Нагадаємо, реконструкція площі Двірцевої стартувала 1 березня і триватиме протягом двох років, орієнтовно до весни 2021-го. Всі роботи виконує компанія «Онур», яка перемогла у тендері. Вартість оновлення площі перед залізничним вокзалом становить 165,5 млн грн.

За ці кошти тут мають збільшити інфраструктуру громадського транспорту та кількість зупинок, облаштувати нове освітлення і трамвайні колії, встановити фонтан. Як виглядатиме оновлена площа Двірцева, дивіться тут.

Нещодавно на площі Двірцевій несподівано «виринула» 4-поверхова будівля. Що у ній буде, дотепер достеменно не відомо, втім активісти заявляють, що споруда може вплинути на архітектурний ансамбль оновленої площі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *