ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ хочуть, щоб зарплата лікарів становила не менше 10 тисяч

Соломія Головіна

|

Лікарі мають отримувати гарну заробітну плату, щоб не вимагати хабарі у пацієнтів. Таку думку озвучила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, пише УП.

 

Описуючи поточну ситуацію з заробітними платнями лікарів первинної ланки, які після реформи значно підвищились, у порівнянні з зарплатнями лікарів другої ланки (профільних спеціалістів).

«Щодо первинки  з фінансами в різних регіонах різна ситуація. Зарплата 5-7 тисяч гривень, при тому що є і 25 тисяч за ту ж кількість пацієнтів», – розповіла вона в інтерв’ю «Страна. Ua».

«Ми хочемо встановити нижню межу не менше 30% від тарифу. Мова, можливо, йде про 10 тисяч гривень попередньо», – додала вона.

Скалецька уточнила, що за кордоном, якщо пацієнт після лікування не попадав протягом  місяця в лікарню та не мав ускладнень, то лікарю нараховують бонуси.

При цьому, на питання, що лікарі отримують бонуси неофіційні, міністр зазначила, що знає про це.

«Але ви ж розумієте, що поведінка обох сторін, приймати й давати, не змінюється одним законом і не за один рік. Потрібно створювати умови, при яких лікар скаже, що йому не потрібні 50 гривень від пацієнта. Компліменти лікарям не підлягають закону про хабарі. Єдиний інструмент – самоврядування й етичний кодекс лікарів», – сказала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *