ОСТАННІ НОВИНИ

Весільний бенкет у ресторані на Кульпарківській відправив до лікарні вісьмох людей

Наталя Дуляба

|

В обласну клінічну лікарню госпіталізували ще одну людину, яка отруїлась під час святкування весілля у ресторані «Сінатра», що у Львові на вул. Кульпарківській, 230. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міської ради.

 

«Станом на ранок 18 вересня госпіталізовано вісьмох осіб. Стан пацієнтів – середньої важкості. Їм надають комплекс лікувально-діагностичних заходів», – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у суботу, 14 вересня, всі вони святкували весілля у ресторані «Сінатра», що на вул. Кульпарківській, 230. Після бенкету львів’яни «отримали» нудоту, біль у животі, високу температуру тіла та пронос.

Перших чотирьох хворих зі симптомами гострого ентероколіту госпіталізували упродовж 15-16 вересня. Вчора, 17 вересня, кількість постраждалих зросла до семи осіб. Зі слів пацієнтів, у ресторані вони їли різноманітні страви з м’яса і риби.

За цим фактом поліція вже відкрила кримінальне провадження за за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, на початку червня під час святкування весілля 44 людини отруїлися в кафе «Червона рута», що на Сихові. Згодом кількість постраждалих зросла до 55 осіб. Через масове отруєння поліція відкрила кримінальне провадження. А заклад харчування закрили. Під час перевірки ресторану працівники Держпродспоживслужби та лабораторного центру МОЗ України виявили низку порушень. Детальніше про них читайте тут.

Також нещодавно у ресторані «Княжий двір» у Сокільниках отруїлися люди. Причиною стала сальмонела. Ця бактерія також вклала на лікарняне ліжко людей, які нещодавно святкували весілля у ресторані на Яворівщині.

Як повідомляв Львівський портал, у червні 14 людей отруїлися в ресторані «Озон», що в Кам’янці-Бузькій. Також на Турківщині мешканці отруїлися на поминках, а в Золочеві – люди, що святкували весілля у місцевому кафе.

Детальніше про те, як вберегтися від кишкових інфекцій та отруєнь, читайте за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *