ОСТАННІ НОВИНИ

Майже 80% мешканців Львівщини вже уклали декларацію з лікарем

Соломія Головіна

|

На Львівщині 78% мешканців вже уклали декларації з сімейними лікарями. Про це під час відкритого інтерв’ю, організованого Тvoemisto.tv, повідомила керівниця департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«78% мешканців області вже обрали свого сімейного лікаря. Вони мають право змінювати цей вибір, коли захочуть, орієнтуючись на те, чи задовольнить якість роботи їхні сподівання», – сказала вонаю

Також Ірина Микичак зауважила, що не слід говорити про завершення медреформи на первинній ланці. На її переконання, вона дійшла лише до свого другого кварталу.

«Трішки піднялася зарплата в лікарів сімейної медицини. Але ми поки що не можемо говорити, що вже маємо медичну допомогу на первинці тієї якості, яку б хотіли отримати внаслідок реформи. Кожен з мешканців області хоче мати в особі лікаря не просто диспетчера, який пошле за якимсь напрямком, а фахівця, який дійсно допоможе, порадить…Тобто, ми перебуваємо на половині цієї дороги, нам ще достатньо багато працювати, особливо – в сільській місцевості», – зазначила очільниця департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Окрім цього Ірина Микичак також зазначила, що медреформу на вторинній ланці, яка мала стартувати з січня наступного року, відтермінували до квітня.

«Це початок нового року, бюджетного процесу, перший місяць завжди є дуже складним, з поганим нестабільним фінансуванням. Тому НСЗУ за погодження МОЗ вже прийняла рішення, що другий етап повноцінно розпочнеться з 1 квітня. Але вже у жовтні наші лікарні розпочнуть подавати документи, щоб контрактувати з НСЗУ…», – сказала посадовиця.

Додамо, що станом на  квітень цього року декларації з лікарями підписали вже 75,3% мешканців Львівщини.

Раніше Львівський портал публікував покрокову інструкцію, як підписати декларацію з сімейним лікарем, з нею можна ознайомитися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *