ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина на 90% готова до опалювального сезону

Наталя Дуляба

|

На території Львівської області виконали вже 90% запланованих робіт до початку опалювального сезону 2019/2020. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Комунальники встигли підготувати до палювального сезону 1 169 котелень з 1 281-ї, замінити 9,6 км теплових мереж.

Щодо житлового фонду, до вже підготовлено понад 17 000 будинків із 18 770. У будівлях відремонтували дахи, а також проведено підготовчі роботи на 2 199 об’єктах соціально-культурного призначення.

«У сфері водопостачання здійснено ремонт та заміну 26 км водопровідних мереж (із 28,7 км) та 9,19 км каналізаційних мереж (із 10,2 км)», – йдеться у повідомленні.

Посадовці ЛОДА виїжджають у райони, аби перевірити стан і якість виконаних до опалювального сезону робіт.

Як повідомляв Львівський портал, опалювальний сезон у Новояворівську і Новому Роздолі опинився під загрозою. Через це депутати Львівсько облради надіслали звернення до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Ще на початку 2018 року у Львові затримали службовців Новояворівської ТЕЦ (ТОВ «Енергія-Новояворівськ»), Новороздільської ТЕЦ (ТОВ «Енергія-Новий Розділ») і ТОВ «Енергія». Їх підозрюють у заволодінні 300 млн кубометрів природного газу на понад 1,4 млрд грн. Згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є нардепи від БПП Ярослав і Богдан Дубневичі.

Згодом Новояворівську й Новороздільську ТЕЦ заарештували і передали Національному агентству з питань виявлення, розшуку і управління активів, одержаних внаслідок корупційних та інших злочинів (АРМА). Остання визначила для них нового управителя – «Гарант Енерго М».

Після цього у Новояворівську і Новому Роздолі був зрив опалювального сезону, із ТЕЦ масово звільнялися працівники. Аби повернути людей назад, новий управитель заманював їх премією, розміром у половину зарплати.

Нагадаємо, старт опалювального сезону опинився під загрозою й у Львові, адже міським комунальникам бракує щонайменше 155 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *