ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський запросив іноземний бізнес інвестувати в Славське

Андрій Котенський

|

Президент України Володимир Зеленський презентував низку проектів, які реалізовуватимуться в Україні із залученням іноземного бізнесу під особисті гарантії захисту інвестицій з боку Глави держави. Зокрема, анонсував проект розбудови гірськолижних курортів у Славському та Боржаві. Про це під час виступу на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), заявив Президент України Володимир Зеленський.

 

За словами президента, серед пріоритетів – енергетика, інфраструктура, прозорий обіг земель.

«Нам є що запропонувати майбутнім партнерам. Це – низка проектів, у які під мої особисті гарантії захисту я запрошую іноземний бізнес…

– проект іригації у південних регіонах країни, зокрема в Херсонській області. Амбітне завдання – перетворення пустельних земель на плодючі…

– міжуніверситетський IT-кластер у Харкові,

– центр кіновиробництва у Києві.

– новий курорт на узбережжі Чорного моря. Потрібно уточнити, що це абсолютно нове українське місто, з нуля», – заявив Володимир Зеленський.

Водночас президент України анонсував нові гірськолижні курорти у Карпатах.

«Карпати великі, і у нас є гігантський потенціал стати східноєвропейськими Альпами. Зараз ми розглядаємо проект у Славському та Боржаві», – повідомив Президент.

Реалізація цього проєкту передбачає розбудову інфраструктури, зокрема, головного залізничного вокзалу у Славському та доріг. Водночас очікується залучення туристів впродовж всього року, створення нових робочих місць та зростання ВВП області.

Також в Україні сприятимуть іmpact-інвестуванню, розвиватимуть острів Хортицю на Запоріжжі, як серце козацтва і центр сили українського національного духу та планують створити масштабний парк розваг для гостей зі Східної та Центральної Європи.

«Це – неповний перелік причин, через які ми запрошуємо інвестувати в Україну. Чекаємо в гості, будемо раді. Вкладайте гроші в Україну», – резюмував Володимир Зеленський.

Раніше Львівський портал повідомляв, що власник ОККО планує побудувати курорт у Славську.

Екс-голова Сколівської РДА (райцентр у Львівській області, до якого адміністративно належить Славське) Ігор Свистун розповів, що початок будівництва заплановиний на 2019 рік.

«Згідно з попереднім ТЕО, планується близько 75 км лижних трас, а орієнтовна сума інвестицій – 500 млн євро. Але, зрозуміло, поетапно, адже «Буковель» будувався не один рік і розширюється досі», – зазначив Свистун.

Він також додав, що компанія володіє ділянками в межах гірського масиву в довготривалій оренді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *