ОСТАННІ НОВИНИ

Рябошапка призначив головним військовим прокурором екснардепа

Наталя Дуляба

|

Генпрокурор Руслан Рябошапка призначив колишнього нардепа Віктора Чумака заступником генпрокурора – головним військовим прокурором. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Генпрокуратури України.

 

«11 вересня 2019 року Генпрокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення Віктора Чумака заступником генерального прокурора – головним військовим прокурором», – йдеться у повідомленні.

Напередодні, 10 вересня, кандидатуру Чумака на цю посаду погодив президент Володимир Зеленський.

Довідка: 61-річний Віктор Чумак за освітою юрист, у 1995 році закінчив Київський університет ім. Т. Шевченка за спеціальністю «Правознавство».

До 1999 року працював у Національній академії державної прикордонної служби. У 2000 році очолив управління правового забезпечення Державного комітету у справах охорони державного кордону України.

У 2004-2009 роках працював експертом, директором програм політичного аналізу та безпеки, директором Міжнародного центру перспективних досліджень.

Також Віктор Чумак був народним депутатом України 7-го та 8-го скликань.

З 2012 року працював на посаді голови Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, а з 2014 року – заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції.

Нагадаємо, попереднім головним військовим прокурором був Анатолій Матіос, із займаної посади його звільнили 2 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *