ОСТАННІ НОВИНИ

Отруєння на весіллі у Яворівському районі: кількість постраждалих зросла вдвічі

Наталя Дуляба

|

Кількість постраждалих, які отруїлися під час святкування весілля у ресторані «Фазенда» у селі Наконечне Друге Яворівського району, зросла із 5 до 10 осіб. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

 

Перші п’ять пацієнтів зі симптомами гострого ентероколіту до Новояворівської райлікарні ім. Юрія Липи поступили у середу, 4 вересня. Втім уже станом на сьогодні, 5 вересня, кількість постраждалих зросла до 10 осіб, серед них – одна дитина.

Встановлено, що всі вони 31 серпня святкували весілля у ресторані «Фазенда» у селі Наконечне Друге Яворівського району. Стан хворих – середньої важкості.

Наразі причина отруєння встановлюється.

Нагадаємо, на початку червня під час святкування весілля 44 людини отруїлися в кафе «Червона рута», що на Сихові. Згодом кількість постраждалих зросла до 55 осіб. Через масове отруєння поліція відкрила кримінальне провадження. А заклад харчування закрили до 24 червня.

Після сумнозвісного весілля до львівських лікарень також госпіталізували людей, які харчувались у «Червоній руті» на бенкетах. Під час перевірки ресторану працівники Держпродспоживслужби та лабораторного центру МОЗ України виявили низку порушень. Детальніше про них читайте тут.

Як повідомляв Львівський портал, згодом 14 людей отруїлися в ресторані «Озон», що в Кам’янці-Бузькій. Також на Турківщині мешканці отруїлися на поминках, а в Золочеві – люди, що святкували весілля у місцевому кафе.

Детальніше про те, як вберегтися від кишкових інфекцій та отруєнь, читайте за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *