ОСТАННІ НОВИНИ

Пікет біля Російського Генконсульства у Львові: учасники акції вимагали завершити війну на Донбасі

Ольга Денисяка

|

Сьогодні, 3 вересня, одночасно у різних містах України відбулася всеукраїнська акція протесту: «Російський режим НЕтиші – вбиває!». У Львові Генконсульство Російської Федерації пікетували учасники АТО разом із активістами. Про це Львівському порталу повідомили у Громадській раді при Львівській ОДА.

Під Російським Генконсульством, що на вулиці К. Левицького, 95, на акцію протесту зібрались представники Координаційної ради учасників бойових дій Львівщини та Громадської ради при ЛОДА. Вони вимагали від української влади та міжнародної спільноти реальних дій для того, щоб на Донбасі завершилась російсько-українська війна.

У руках протестувальники тримали плакати із написами українською та англійською мовами: «Російський режим НЕтиші – вбиває», «Ми мовчимо, вони вбивають», «Тиха здача держави» та «Перемогу тишею не здобути».

«6 серпня 2019 року, під час так званого «хлібного перемир’я» від обстрілів окупантів на Донбасі загинуло четверо українських військовослужбовці. За весь період «режиму тиші» окупант постійно обстрілює наші позиції, число жертв серед наших захисників уже ведеться сотнями.

Життя наших співвітчизників продовжують обриватися наперекір домовленостям посадовців у Мінську. Це свідчить про те, що цей формат переговорів вичерпав себе і керівництву України за сприяння міжнародних інституцій потрібно вживати інших, більш рішучих та впливових заходів», – зазначають протестувальники.

Відтак учасники протесту скерували до Президента України Володимира Зеленського звернення з вимогою негайно змінити представників України в складі переговорної групи «Нормандського формату» та звернутися до держав, що входять до її складу, стосовно відновлення перемовин, звільнення усіх українських військовополонених, надання бійцям ЗСУ дозволу на максимальне застосування зброї у відповідь при відбитті нападу противника.

Також листи направили до голови Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні, Посла Яшара Халіта Чевіка та Координатора системи ООН в Україні, Пані Оснат Лубрані з проханням вжити заходів щодо забезпечення якнайшвидшого продовження переговорів у оновленому «Нормандському форматі» та довести до відома центральних офісів ОБСЄ та ООН про порушення мирних домовленостей Російською Федерацією.

Також  учасники акції встановили шестиметровий банер з фотографіями загиблих на Донбасі українських військовослужбовців та запалили під ним лампадки.

Фото: Громадська рада при Львівській ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *