ОСТАННІ НОВИНИ

Вчителька зі Львова потрапила у фінал «Нобелівської премії» для педагогів

Вероніка Рой

|

Учителька початкових класів  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 24 ім. М. Конопницької м. Львів Олена Гальвіцька потрапила у фінал національної премії Global Teacher Prize Ukraine, яку ще називають «Нобелівською премією» для педагогів. Про це повідомляє «Освіторія».

 

Як повідомляється, Олега Гальвіцька вчителює вже 27 років. Для неї Нова українська школа розпочалася 10 років тому. Ще з початку дев’яностих зсувала парти, щоб діти сиділи обличчям один до одного. Зараз до уроків вона ставиться не менш творчо — учні постійно чергують різні види діяльності: то вигадують казки, то йдуть до бібліотеки за книжками, а то роблять наукові проєкти. Навіть першачки займаються STEM-проєктами, такими як «Правда і вигадки про їжачка».

Двічі на місяць її клас ходить на екскурсії — і не лише до музеїв, а й на ринок, на виробництва, до лісу. У її класі навчатися та читати — це тренд.

Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів. Вона має на меті відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію в 2017 році заснувала ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.

Ім’я переможця, котрий отримає 250 тисяч гривень, 1 рік навчання від «Освіторії», поїде в березні 2020 року на Global Education & Skills Forum 2020 у Дубай дізнаємося 5 жовтня.

Зазначимо, четверо педагогів зі Львова пройшли у півфінал національної премії Global Teacher Prize Ukraine та потрапили у ТОП-50 кращих вчителів України.

Фото: Освіторія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *