ОСТАННІ НОВИНИ

15-річна уродженка Яворова стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу серед дівчат

Наталя Дуляба

|

В понеділок, 26 серпня, у канадському місті Реджайна стартував чемпіонату світу з пауерліфтингу серед юніорів та юніорок, юнаків та дівчат. Під час змагань 15-річна уродженка Львівщини Марія Полянська виборола золоту медаль у триборстві. Про це Львівському порталу повідомили у Національній федерації пауерліфтингу України.

 

Марія Полянська, яка є у ваговій категорії до 47 кг, стала чемпіонкою світу серед дівчат із триборства, показавши результат 362,5 кг. При цьому вона виконала норматив майстра спорту України міжнародного класу.

Спортсменка здобула малу золоту нагороду у присіданні – 145 кг (рекорд України серед дівчат), «срібло» у жимі – 70 кг. Також Марія Полянська завоювала ще одне «мале золото», встановивши рекорд Європи у тязі в своїй віковій групі – 147,5 кг.

Зазначимо, що 15-річна Марія Полянська є уродженкою Яворова, однак зараз тренується у Тернополі.

Під час першого дня змагань збірна України загалом завоювала три високі нагороди: два «золота» і «срібло». Так, 22-річна випускниця Полтавського національного технічного університету Дарія Бражник, зріст якої 155 см, у ваговій категорії до 43 кг, за сумою трьох вправ підняла загалом 355 кг, що перевищує норматив майстра спорту України міжнародного класу та є новим рекордом України серед юніорок.

А Володимир Антонюк з Кам‘янця-Подільського піднявся на третю сходинку п’єдесталу пошани серед юнаків вагової категорії до 53 кг. Атлет у присіданні здобув малу срібну нагороду з результатом 157,5 кг, а також дві бронзові: у жимі (80 кг) та тязі (147,5 кг).

Фото: Facebook Національної федерації пауерліфтингу України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *