ОСТАННІ НОВИНИ

Українці 29 серпня відзначатимуть День пам’яті захисників

Соломія Головіна

|

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України. Про це він повідомив під час урочистих заходів до Дня Незалежності України, передає пресслужба глави держави.

 

Президент зазначив, що сьогодні, у важливий для українців день, на майдані Незалежності у Києві присутні родини загиблих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань.

«З метою гідного вшанування їхньої пам’яті я підписав указ про встановлення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та відзначення його щорічно 29-го серпня», – повідомив Володимир Зеленський.

Згідно з указом президента, Кабінет Міністрів має із залученням громадськості, родин загиблих захисників розробити й затвердити комплексний план заходів із належного вшанування пам’яті полеглих воїнів, а Міністерство закордонних справ – забезпечувати проведення дипломатичними установами України заходів до Дня пам’яті захисників України, а також участь представників дипломатичного корпусу іноземних держав, акредитованих в Україні, у відповідних офіційних заходах у нашій країні.

Також доручається обласним і Київській міській державним адміністраціям забезпечувати здійснення заходів із вшанування пам’яті захисників України.

Як відомо, сьогодні Україна відзначає 28-у річницю Незалежності. Замість військового параду на головній вулиці столиці відбулася офіційна «Хода гідності».

Раніше ми інформували про те, що президент України Володимир Зеленський прийняв рішення, що в цьому році військовий парад до Дня незалежності України не відбудеться, а 300 млн гривень, які планувалося виділити на організацію параду, направлять на премії всім українським військовим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *