ОСТАННІ НОВИНИ

Замість 52 мільйонів – 26. Будинок на Дорошенка тепер продають за вдвічі меншою ціною

Наталя Дуляба

|

Приміщення загальною площею майже 1000 кв м на вул. Дорошенка, 6, 8, яке нещодавно мерія не змогла продати за понад 52 мільйони гривень, тепер знову виставили на аукціон за вдвічі меншою ціною. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні комунального майна Львівської міської ради.

 

На торгах знову продають нежитлові приміщення підвалу, першого та другого поверхів площею 620,6 кв м у будинку №8 на вул. Дорошенка, а також приміщення другого поверху площею 312,9 кв м на вул. Дорошенка, 6. Всі ці приміщення виставили на аукціон одним лотом, їхня загальна площа становить 933,5 кв м.

Цей об’єкт мерія вже виставляла на аукціон 12 серпня зі стартовою ціною 52,4 мільйона гривень, однак торги не відбулися. Тепер нежитлові приміщення на вул. Дорошенка продають вдруге за вдвічі зменшеною стартовою ціною – 26,2 мільйона гривень.

Зазначимо, що якщо виставлений на аукціон об’єкт не вдається продати з першого разу у системі Prozorro.Продажі, то вдруге вона автоматично виставляє його за вдвічі меншою ціною.

Подавати свої заявки можна до 3 вересня. Сам аукціон відбудеться 4 вересня.

Сам триповерховий будинок на вул. Дорошенка, 6 є пам’яткою архітектури місцевого значення. Його звели у 1840-1850 роках. Раніше приміщення на другому і третьому поверхах орендував «Львівархпроект», на першому поверсі зараз розташовані магазини й аптека.

Будівля на вул. Дорошенка, 8 не є пам’яткою архітектури. На першому поверсі також знаходяться магазин й аптека.

Нагадаємо, нещодавно міська рада Львова продала комунальну нерухомість за рекордні 116 мільйонів гривень. Приміщення загальною площею майже 1000 кв м на площі Ринок придбала інвестиційна компанія з Києва.

Як повідомляв Львівський портал, продавати майно через електронні торги в системі Prozorro у Львові почали у червні 2018 року. Відтоді місто на цьому заробило вже 292 мільйони гривень. Протягом останнього року мерія вже встигла продати кілька приміщень на площі Ринок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *