ОСТАННІ НОВИНИ

Організатор масштабного виробництва сурогатного алкоголю отримав умовний термін

Оксана Батюк

|

У Львівській області засуджено до умовного покарання організатора масштабного виробництва фальсифікованого алкоголю, який налагодив підпільну промислову лінію із цехами зберігання і розповсюдження фальсифікату на територію всієї Західної України. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні Національнї поліції у Львівській області.

 

За даними правоохоронців, підпільний цех знаходився у місті Червоноград. Потужність лінії дозволяла випускати до трьох тисяч пляшок щодоби. На місці було вилучено більше 22 тисяч пляшок контрабандного алкоголю, підроблені марки акцизного збору, промислову лінію та сировину.

Як виявилося, до організації незаконного виробництва причетний 27-річний місцевий мешканець.

«Використовуючи підроблені марки акцизного податку України, фальсифікат реалізовувався під логотипом торгової марки, яка офіційно припинила випуск продукції. Готовий алкоголь зберігався на так званих «перевалочних базах» у Хмельницькій та Закарпатській областях, а розповсюджували його на території всього Західного регіону», – йдеться у повідомленні.

Завдяки скоординованій роботі спецслужб, вдалося перекрити потрапляння фальсифікованого алкоголю на споживчий ринок на суму понад 5 мільйонів гривень. Фахівці підтвердили невідповідність алкогольної продукції вимогам Держстандарту.

За виготовлення, зберігання, придбання і перевезення сурогату зловмисника було засуджено до 5 років позбавлення волі із іспитовим терміном 1,5 роки та конфіскацією і знищенням усього фальсифікату та обладнання з його виробництва. Водночас 27-річний житель Червонограда також заплатить штраф у розмірі 102 тисячі гривень. (Це приблизно у розмірі денної виручки цеху – ред).

Фото: Нацполіція Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *