ОСТАННІ НОВИНИ

Ринок біля стадіону «Україна» забудують 15 багатоповерхівками

Наталя Дуляба

|

На місці існуючого базару біля стадіону «Україна» збираються звести житловий квартал із 15 багатоповерхівок й офісів. Про це йдеться у детальному плані території у районі вул. Липова Алея, який оприлюднили на сайті міськради Львова. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Розроблений детальний план охоплює територію площею 7,6 га, що знаходиться відразу біля стадіону «Україна». Сьогодні тут розташовані торгові ряди ТЦ «Україна» та автостоянка.

(Натисніть на зображення для збільшення)

На двох земельних ділянках загальною площею більше 2,8 га тут планують збудувати житловий квартал, три офісні будівлі та дві споруди громадського призначення. Сам квартал складатиметься із 15 багатоповерхівок, які матимуть від 4 до 18 поверхів. Він розрахований на 2 328 нових мешканців.

На нижньому поверсі в одному з житлових будинків збираються створити дитячий садок, втім на скільки місць, наразі невідомо. Жодної іншої освітньої інфраструктури проект не передбачає.

Для потреб нових жителів збудують підземний паркінг, облаштують наземні автостоянки, відпочинкові та спортивні майданчики. Також із боку стадіону «Україна» планують встановити шумозахисні екрани та висадити дерева.

(Білим кольором позначені майбутні житлові багатоповерхівки, будівлі бордового кольору під номерами №2,3,4 – офіси, №20,21 – споруди громадського призначення. Натисніть на зображення для збільшення)

Детальний план території у районі вул. Липова Алея передбачає й встановлення дощової каналізації, системи відкритих лотків для відводу дощових вод, благоустрій вуличної мережі, влаштування зовнішнього освітлення і висадку дерев.

Нагадаємо, нещодавно Львівська міська рада дозволила ФК «Карпати» провести масштабну реконструкцію стадіону «Україна». Яким він буде після оновлення, читайте за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *