ОСТАННІ НОВИНИ

Рекомендації на бюджет отримали понад 60 тисяч вступників, – Гриневич

Анастасія Мельник

|

Рекомендації до зарахування на бюджетну форму навчання отримали понад 60 тисяч вступників. Про це повідомило Радіо Свобода із посиланням на міністра освіти і науки Лілію Гриневич.

 

«Цього року рекомендації до зарахування на бюджет отримали 60 354 вступників, які вступали на базі 11-го класу повної загальної середньої освіти. З них до 1 серпня підтвердили свій намір навчатися на пропонованих місцях 87,1%, тобто 52,8 тисячі вступників. Треба теж пам’ятати, що до цього обсягу державного замовлення треба додати ще 8850 місць, які були надані для навчання у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, це вищі військові заклади», – розповіла Лілія Гриневич.

За її словами, майже 13% абітурієнтів, рекомендованих для зарахування на бюджет, відмовилися від навчання, що свідчить про те, що немає потреби подавати сім заяв у різні вузи на бюджетні місця.

Зарахування на бюджетні місця бакалаврату завершилося 1 серпня. Переведення на вакантні бюджетні місця триває до 9 серпня. Крайній термін зарахування на контракт – 30 вересня.

Як повідомляв Львівський портал, Міністерство освіти та науки України з наступного року планує внести зміни до умов прийому в заклади вищої освіти і зменшити кількість заяв, які можуть одночасно подати абітурієнти, з 7 до 5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *