ОСТАННІ НОВИНИ

«Батьківщина» обійшла «Європейську солідарність» і стала третьою партією у Раді

Наталя Дуляба

|

Станом на сьогодні, 23 липня, Центральна виборча комісія опрацювала вже 93,29% протоколів по Україні. Тепер «Батьківщина» обійшла «Європейську солідарність» і посіла третє місце у п’ятірці партій, що проходять до Верховної Ради. Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті ЦВК, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Наразі результати парламентських перегонів виглядають таким чином:

  • перше місце – президентська партія «Слуга народу» (43,14%);
  • друге місце – «Опозиційна платформа – За життя» (13,05%);
  • третє місце – ВО «Батьківщина» (8,18%);
  • четверте місце – партія «Європейська солідарність» (8,13%);
  • п’яте місце – партія «Голос» (5,85%).

Всі інші партії, які брали участь у позачергових виборах до Верховної Ради України, не подолали бар’єр у 5%.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Зазначимо, що дотепер третьою партією, яка проходить у новий парламент, була саме «Європейська солідарність». Вона тривалий час йшла попереду «Батьківщини» із невеликим відривом.

Нагадаємо, на Львівщині тим часом підрахували 90% протоколів. Найбільше мешканці області голосували за партію «Голос», друга за популярністю стала «Слуга народу», а на третьому місці опинилась «Європейська солідарність». Раніше трійка партій-лідерів на Львівщині теж виглядала по-іншому: лідером був «Голос», на другому місці – «Європейська солідарність», а вже потім йшла «Слуга народу».

Також уже визначені переможці-мажаритарники у 3 із 12 одномандатних виборчих округах на Львівщині. Так, у 120 окрузі перемогу здобув самовисуванець Ярослав Дубневич, у 124 окрузі – бізнесмен і представник «Слуги народу» Юрій Камельчук, а на 117 окрузі – бізнесмен, висуванець партії «Голос» Ярослав Рущишин.

Як повідомляв Львівський портал, українці, які живуть за межами держави, на парламентських виборах обрали «Європейську солідарність». Слідом із незначним відривом йде «Слуга народу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *