ОСТАННІ НОВИНИ

Порушення на Львівщині: виборці голосують без паспорта

Наталя Дуляба

|

На Львівщині спостерігачі зафіксували 12 випадків, коли виборці намагалися проголосувати без паспорта. Про це Львівському порталу повідомили у Громадянській мережі «Опора».

 

«Так, у с. Передвір’я Яворівського району (дільниця №461596) виборцю видали бюлетень без відповідного документу. На зауваження спостерігачів члени ДВК свій вчинок пояснили тим, що це є родичка членів комісії (для одного – свекруха, для іншого – дружина). Інший виборець на цій же дільниці проголосував, пред’явивши закордонний паспорт. Відтак Опора повідомила про обидва інциденти у поліцію. Члени комісії більше не видають бюлетені без документів», – йдеться у повідомленні.

Без документа проголосував і священник у с. Підгородці Сколівського району (дільниця №461153).

Також спроби проголосувати без паспорта спостерігачі зафіксували на Старосамбірщині у селах Муроване (дільниця №461366) та Трушевичі (дільниця №461415), на Сокальщині – села Лубнівка (дільниця №461257) , Воронів (дільниця №461283 ) і Козаки (дільниця №460602).

«Дві жінки намагалися отримати бюлетень без документів у с. Вільховець Перемишлянського району (дільниця №460876), однак після зауваження спостерігачів члени ДВК не видали бюлетень. За водійським посвідченням виборець хотів проголосувати у смт Куликів Жовківський район (дільниця №460491)», – додають в «Опорі».

Нагадаємо, сьогодні, 21 липня, в Україні проходять дострокові вибори до Верховної Ради. Для того, аби проголосувати, при собі необхідно мати документ, який підтверджує громадянство України (паспорт, військовий квиток тощо).

Усі виборчі дільниці відкриваються о 08:00 год. і працюватимуть до 20:00 год. У Львові всі дільниці відкрилися вчасно.

Виборець на дільниці отримуватиме два бюлетені: в одному потрібно буде обрати партію (у переліку їх буде 22), в іншому – кандидата-мажоритарника. Загалом участь у парламентських виборах на Львівщині беруть 168 кандидатів-мажоритарників. Із детальним досьє на кожного з них можна ознайомитися тут.

Як повідомляв Львівський портал, поліція вже встигла виявити першу спробу фальсифікації парламентських виборів. Також спостерігачі заявили про перші порушення на дільницях.

На Львівщині правопорядок під час волевиявлення громадян забезпечуватимуть 5000 поліцейських. На посилений режим роботи вони перейшли ще 15 липня.

Результати виборів до Верховної Ради України ЦВК має оголосити до 5 серпня включно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *