ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі від кулі снайпера загинули двоє бійців 24-ої бригади імені короля Данила

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 19 липня, в зоні проведення Операції об’єднаних сил від кулі снайпера загинули двоє бійців 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила, що дислокується на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі бригади.

 

Відомо, що загиблими є 30-річний уродженець Хмельниччини солдат Роман Джерелейко та 33-річний старшина Олександр Бардалим із Черкащини. Обоє загинули від куль снайпера.

Романа Джерелейка ворог поранив під час інженерного обладнання позицій, йому вчасно надали першу медичну допомогу та почали евакуйовувати. Однак під час того, як солдата закріплювали на ношах, снайпер відкрив вогонь удруге та поцілив у командира взводу, старшину Олександра Бардалима. Поранення було несумісним із життям, 33-річний старшина фактично відразу помер на руках командира роти.

«Незважаючи на продовження обстрілу та небезпеку, бійцям вдалось евакуювати тяжкопораненого солдата Джерелейка. Медики робили усе можливе, щоб врятувати бійця, але, на жаль, велика крововтрата та характер поранення не дали йому шансів на життя і у міській лікарні м. Курахове він помер», – йдеться у повідомленні.

Солдат Роман Джерелейко був родом із м. Волочиськ, що на Хмельниччині. В нього залишились матір, батько, а також 7-річний син.

Старшина Олександр Бардалим Олександр – родом із м. Корсунь-Шевченківський, Черкаської області. Він був на війні з 2015 року і планував повернутись на якийсь час до своєї сім’ї, щоб відпочити. Незважаючи на те, що до його звільнення з лав ЗСУ залишалось всього 20 діб, він кинувся рятувати пораненого… Як виявилось, ціною власного життя. В нього залишилась дружина та 7-річний син.

«Старшина Бардалим О.В. та солдат Джерелейко Р.В. були гідними воїнами Королівської бригади, які віддали свої життя за власну країну та загинули як герої. Вічна їм шана, слава та пам’ять!», – наголошують у 24-ій механізаваній бригаді.

Вічна пам’ять Героям!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *