ОСТАННІ НОВИНИ

Спорткомплекс на Сихові хочуть збудувати до кінця 2021 року

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 5 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив проектну документацію на будівництво Палацу спорту на проспекті Червоної Калини. На всі необхідні роботи передбачили 26 місяців, тобто завершити спорудження спорткомплексу мали би орієнтовно до кінця 2021 року. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Згідно з затвердженим проектом, спорткомплекс матиме 5 поверхів (28,5 м), загальна площа будівлі складатиме 17 345,5 кв м.

Палац спорту зводитимуть поруч зі Сихівським лісом на земельній ділянці площею 1,87 га, при цьому сам комплекс займе територію площею 1 га.

На будівництво міська рада відвела 26 місяців, тобто всі роботи мали б завершити орієнтовно до кінця 2021 року. Після відкриття у спорткомплексі буде 53 робочі місця.

Спорткомплекс зводитимуть біля Сихівського лісу на території, де раніше діяла автостоянка

Загальна кошторисна вартість будівництва зараз становить 664 625 618 грн. Із них безпосередньо на будівельні роботи заклали майже 429 млн грн, на устаткування – понад 88 млн грн. Ще 147,5 млн грн передбачили як інші витрати.

Нагадаємо, у середині червня ЛКП «Палац ігрових видів спорту» оголосило новий тендер на будівництво спорткомплексу на Сихові, адже попередній, оголошений у листопаді 2018 року,  зупинили у зв’язку з потребою коригування проекту.

Після коригування із проекту спорткомплексу виключили басейн, тож вартість його будівництва склала 685 мільйонів гривень. Втім незважаючи на здешевлення проекту, мерія й надалі планує просити співфінансування з державного бюджету.

Як заявляли нещодавно у міськраді, якщо уряд виділить кошти на спорткомплекс на Сихові, то завершити його можна протягом 3 років, тобто орієнтовно до початку 2022 року.

Ще раніше у мерії вже заявляли про плани збудувати палац спорту на Сихові  до кінця 2021 року. Втім зважаючи на його дороговартість та не до кінця визначені джерела повного фінансування, спорткомплекс можуть не завершити до цього часу. Найвірогідніше вводити об’єкт в експлуатацію будуть почергово.

Як повідомляв Львівський портал, наприкінці 2018 року мерія зобов’язала ЛКП «Ігрових видів спорту» відкоригувати вартість будівництва палацу спорту на Сихові, вартість якого спочатку становила майже мільярд гривень. Хоча з самого початку у міськраді заявляли, що цей об’єкт обійдеться лише у 200 мільйонів гривень. Для того, аби отримати співфінансування із держбюджету, міська рада спеціально перейменувала майбутній спорткомплекс на Сихові на палац спорту. На це будівництво торік місто мало отримати 54 мільйони гривень.

Сам спорткомплекс на Сихові матиме чотири окремі зали для регбі, гандболу, баскетболу та волейболу, блок адміністративно-господарських приміщень, а також центральний зал на 3800 місць для проведення концертів. Окрім цього, дах комплексу можна буде використовувати і для катання на лижах. Площа лижного спуску складатиме 8000 м кв, а вартість облаштування такого даху – 85 мільйонів гривень. Як виглядатиме майбутній палац спорту, дивіться тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *