ОСТАННІ НОВИНИ

На Старосамбірщині чоловікові, який рубав дерева у заповідній зоні, світить до п’яти років тюрми

Анастасія Мельник

|

На Львівщині постане перед судом 30–річний житель села Ріп`яно, який незаконно зрубав сосни у заповідній зоні. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури області.

 

У повідомленні сказано, що 23 березня чоловік вчинив незаконну порубку п`яти дерев породи сосна загальною кубомасою 3,5 м куб на території Головецького лісництва державного підприємства «Старосамбірске лісомисливське господарство».

Зазначається, що лісництво розташоване у регіональному ландшафтного парку місцевого значення «Верхнє Дністровські Бескиди» та належить до природно-заповідного фонду.

Встановлено, що після незаконної порубки зловмисник зберігав деревину у заздалегідь облаштованому місці, а коли через два дні перевозив у пункт призначення, був виявлений працівниками лісової охорони.

Відтак під час обшуку помешкання фігуранта було вилучено шість бензопил з комплектуючими, сокири, клини, ломи, а також транспортний засіб, за допомогою якого здійснювалось перевезення деревини.

Такі неправомірні дії чоловіка кваліфіковано за ч.3 ст.246 КК України (незаконна порубка лісу).

За вчинене лиходію загрожує штраф від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *