ОСТАННІ НОВИНИ

«Ти відкрила рот, тепер будеш платити за це». Президент федерації велоспорту нахамив чемпіонці Європейських ігор

Вероніка Рой

|

Українська велосипедистка Ганна Соловей, яка виграла золоту медаль на Європейських іграх у Білорусі, обурена тим, що Федерація велоспорту України на своїй сторінці у Facebook привітала з цим досягненням не її, а голову Київської міської федерації велоспорту Сергія Мухомора, який за словами Ганни, не має стосунку до її перемоги. За це їй нахамив президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко, передає Громадське.

 

«Дивуюсь некомпетентності та зневазі до спортсменів вашої ж федерації. Хотілось би знати, чому ви вітаєте незнайому мені людину, якої я ніколи не бачила. Цей чоловік не допомагав мені в підготовці до змагань абсолютно нічим. При цьому ви берете мою світлину та мій результат», — написала Ганна під публікацією.

На претензії спортсменки у коментарях відповів президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко.

«Аню, дивись, як ми будемо навчатись. Ти відкрила рот, тепер ти за це будеш платити. У тебе є підписаний тобою контракт. Ти випадково виграла гонку і вирішила, що у тебе з’явилося право в порушення умов контракту відкривати рот? Ти зайшла на мінне поле. Їздиш на моєму велосипеді, їздиш в моїй формі, на голові у тебе мій шолом. Чого ти ще хочеш, щоб я тебе возив? Я не Базін, запам’ятай, принцесо. Будеш робити роботу — приймемо тебе, будеш смердіти — проженемо і не згадаємо як звали», — написав він.

На це Соловей відповіла Башенку, що з усього переліченого йому належить лише велосипед, який «не витримав і року». Натомість Башенко заявив, що Ганна порушила умови контракту із федерацією і тепер не має права бути в збірній України.

У коментарях користувачі тегали представників влади, зокрема, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, міністра спорту Ігоря Жданова та Міністерство сім’ї, молоді та спорту.

У Міністерстві сім’ї, молоді та спорту виданню повідомили, що їм відомо про цю ситуацію.

«Пан Башенко не є ні співробітником Міністерства, ані керівником напрямку, він є керівником громадської організації, яка ніяк не підпорядковується Міністерству. Ми зараз розглядаємо, що можна з цим зробити», — повідомили у прес-службі.

Олександр Башенко очолює Федерацію велосипедистів з 2015 року, а в лютому цього року він в схожому стилі спілкувався з іншою велоспортсменкою — Ольгою Віюк. Тоді Башенко на сторінці ФВУ у соцмережі принижував розумові здібності спортсменки та говорив про неї, порівнюючи з повіями.

Своєю чергою, міністр спорту України Ігор Жданов на своїй сторінці у Facebook висловив підтримку велосипедистці Ганні Соловей.

«Телефонував чемпіонці Європейських ігор-2019 з велоспорту Ганні Соловей. Привітав з перемогою та висловив їй особисто свою цілковиту підтримку. Вважаю несправедливим, неприпустимим і хамським тон спілкування очільника профільної федерації з нашою спортсменкою. Міністерство молоді та спорту на її стороні. Ми завжди підставимо Ганні плече і будемо відстоювати її права, як спортсменки і члена збірної команди України. Запевнив Ганну Соловей, що вона може розраховувати на підтримку Міністра спорту України», – йдеться у повідомленні.

Фото: скріншот зі Facebook-сторінки Ганни Соловей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *