ОСТАННІ НОВИНИ

Махінації на закупівлях для армії: ДБР проводить 40 обшуків у посадовців Міноборони

Соломія Головіна

|

Державне бюро розслідувань проводить 40 обшуків по всій Україні за місцями проживання посадових осіб Міністерства оборони України у рамках розслідування  кримінального провадження за фактом закупівлі за завищеною ціною речового майна для Збройних сил України, яке не відповідає технічним вимогам. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі бюро.

 

За попередньою інформацію, це завдало шкоди державі на суму біля 100 мільйонів гривень та поставило під загрозу здоров’я та життя військовослужбовців.

Зокрема, закуплено:

  • 20 тисяч бронежилетів. Під час оперативних дій виявлено бронежилети, які прострілюються;
  • 100 тисяч комплектів військової форми, які не відповідають технічних вимогам;
  • 300 наметів, які не можуть бути використані за призначенням.

Також не відповідає технічним вимогам інша продукція, закуплена для Збройних сил України (спальні мішки, рюкзаки, чохли на балістичні шоломи).

В рамках досудового розслідування з’ясовується причетність одного з керівників Міністра оборони України, а також керівників департаментів та управлінь міністерства.

Імовірно, вони діяли з метою особистого збагачення та за попередньої змовою зі службовими особами суб’єктів приватного права та дослідницьких закладів. Посадові особи Міоноборони знали про невідповідність  речового майна технічним умовам, проте допустили постачання та приймання до ЗСУ непригодних речей для наших військових.

Наразі проведено 40 обшуків по всій Україні за місцями проживання посадових осіб Міністерства оборони України, керівників підприємств, а також за місцями розташування службових та офісних приміщень. Вилучено 11 тисяч бронежилетів, документи та інші матеріали.  Тривають слідчі дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *