ОСТАННІ НОВИНИ

За 70 мільйонів срібняків готові пробачити вбивства українців, – Береза  

Андрій Котенський

|

Повернення Росії до Парламентської Асамблеї Ради Європи – це зрада демократичних цінностей та інтересів. Про це заявив позафракційний народний депутат, постійний член делегації України в ПАРЄ Борислав Береза під час розгляду резолюції, яка може повернути Росію до РЄ, повідомляє Прямий.

«За 70 мільйонів срібняків готові повернути сюди Росію. За 70 мільйонів срібняків готові закрити очі на злочини по анексії Криму та окупації Донбасу. За 70 мільйонів срібняків готові пробачити злочини та вбивства українців. З часу розп’яття Христа ціна піднялася. Тоді ціна була 30 срібняків. Хороша ціна, мабуть, за повернення і за зраду – за зраду демократичних цінностей, за зраду інтересів», – сказав Береза.

За його словами, коли хтось розповідає про те, що Росію треба повертати тільки з тієї причини що це небезпека виходу Росії з Ради Європи, і тоді 140 мільйонів росіян залишаться без доступу до Європейського суду з прав людини, то це лицемірство.

«Не більше ніж лицемірство. Тому що є рішення ЄСПЛ по звільненню Едема Бекірова з СІЗО і переведення його в лікарню. Це офіційне рішення Європейського суду з прав людини. Але Росія проігнорувала його, як і всі інші рішення. І їй байдужі права людини. І, пані президент, ви теж знаєте це. Це політичне рішення. Але це рішення нижче, ніж верховенство права. Олег Сенцов, Микола Карпюк та всі інші українські заручники, які знаходяться в Росії після цього повернення будуть приречені перебувати в російських в’язницях і таборах десятки років. Ви фактично погоджуєтеся з тим, що Росія робить з Україною. Але ну що ж, це ваше право…», – наголосив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *