ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада Львова відклала виділення 40 мільйонів для викупу приміщення під Центр опіки сиріт

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 20 червня, сесія Львівської міської ради не виділила 40 млн грн на викуп в області приміщення колишньої школи-інтернату на вул. Короленка, 7 під Центр опіки сиріт. Депутати перенесли розгляд цього питання на наступне пленарне засідання, яке відбудеться 11 липня. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Кошти на викуп приміщення в центрі Львова мають виділити із бюджету розвитку міста і скерувати їх субвенцією в бюджет області, адже будівля на вул. Короленка, 7 є у на балансі Львівської облради.

Виділення 40 млн грн із бюджету розвитку викликало у сесійній залі жваве обговорення. Депутати одностайно стверджували, що викупити приміщення під Центр опіки сиріт потрібно. Однак при цьому вони скаржились, що в проекті ухвали не вказано, що ці гроші підуть саме на придбання будівлі. Також депутати пропонували перенести розгляд цього питання, аби спробувати віднайти ще й додаткові кошти на ремонт об’єкта, в тому числі, долучивши до цього й обласну раду.

Зазначимо, що рішення про викуп цього приміщення міська рада Львова має прийняти до 1 серпня, а перерахувати кошти в обласний бюджет – до 1 вересня.

За те, аби перенести питання щодо Центру опіки сиріт, виступили й члени бюджетної комісії Львівської міськради. Вони запевнили, що викуп цієї будівлі є у пріоритеті, тож до нього повернуться на наступній сесії 11 липня.

Нагадаємо, на вул. Короленка, 7 знаходиться колишня школа-інтернат, у якій зараз діє Центр опіки сиріт УГКЦ. 27 лютого Львівська обласна рада, яка є власником цього приміщення, спочатку продала його на аукціоні завуальованому покупцю, після цього суд призупинив продаж. Через кілька місяців, наприкінці травня, Львівська обласна рада таки погодилась продати місту приміщення на вул. Короленка, 7 за 40 млн грн.

Як повідомляв Львівський портал, проти виселення Центру опіки сиріт виступали небайдужі львів’яни, які створили петицію до міськради із проханням стати на захист дітей. Також священнослужителі збирали кошти для викупу будівлі, у Львові проводили благодійні концерти, під час яких теж збирали гроші.

Після передачі приміщення на вул. Короленка, 7 УГК збирається створити Дім милосердя для дітей-сиріт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *