ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Україною зосереджено 82 тисячі російських бойовиків, – Генштаб

Анастасія Мельник

|

Вздовж кордону з Україною та на окупованих територіях Донецької і Луганської областей та в анексованому Криму Росія утримує близько 82 тисяч військовослужбовців, передає Радіо Свобода.

 

За словами начальник Управління верифікації Генерального штабу ЗСУ Андрія Гудзя, це активні війська, які раптово нарощують свою чисельність під час «непередбаченої військової діяльності.

«Наразі вздовж державного кордону України у Ростовській області розташовані понад 25 батальйонних тактичних груп. Там же проводиться активне формування 150-ї мотострілецької дивізії», – розповів Андрій Гудзь.

За його словами, особливу небезпеку створює розгортання Росією носіїв ядерної зброї, у тому числі наземних комплексів «Іскандер» та носіїв ракет морського базування типу «Калібр» із дальністю ураження, яка може перевищувати обмеження, визначені Договором про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності.

«Росія також приховує наявність в Криму більш сучасних літаків ЯК-130, Міг-29, Су-30М та вертольотів Мі-35М, Мі-24», – зазначив Андрій Гудзь.

У Генштабі зауважили, що у порівнянні з 2014 роком, Росія вдвічі збільшила військову присутність на кримському півострові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *