ОСТАННІ НОВИНИ

Збірна Україна на «Арені Львів» перемогла Люксембург у відборі Євро-2020

Соломія Головіна

|

Збірна України з футболу в 4-му турі відбору чемпіонату Європи-2020 мінімально обіграла команду Люксембургу. Зустріч на «Арені Львів» завершилась з рахунком 1:0. Про це повідомляє «Обозреватель».

 

Після фантастичного результату в третьому турі, коли з рахунком 5:0 була обіграна грізна Сербія, від нашої команди чекали не менш вражаючої перемоги і над Люксембургом.

Й українці одразу серйозно взялися за справу, вже на 6-й хвилині забивши перший гол. Коноплянка заробив кутовий, наші футболісти його розіграли, м’яч потрапив до Малиновського, який вирізав ідеальну подачу в штрафний майданчик. Роман Яремчук ударом головою зробив рахунок 1:0.

На цьому наша команда не зупинилася, в наступній атаці Тарас Степаненко «струсив пил» із поперечини, а потім Зінченко вибіг один на один із голкіпером, але не зміг обіграти Моріса.

Після атакувального сплеску наступило невелике затишшя. Дуже високо і компактно розташувалася оборона Люксембургу і наші гравці були змушені подовгу розпасовуватися в центрі поля.

Іноді гостям тільки з останніх сил або за допомогою удачі вдавалося стримувати напад українців, водночас встигаючи огризатися біля воріт Пятова.

Наша збірна до середини тайму вже не так явно загрожувала опонентам, але знову активність Коноплянки привела до штрафного. Гарматний «постріл» Малиновського з великими труднощами парирував Моріс

У другій половині 45-хвилинки футболісти з України зменшили оберти, і гості одразу почали тиснути, провівши кілька відмінних атак. В одній із них вірний момент був у Янса, але Пятов впорався з його ударом з меж штрафного. А потім Крістоферу Мартінсу після розіграшу штрафного навіть вдалося вразити ворота господарів, але лайнсмен зафіксував офсайд.

Україна запам’яталася лише ще одним небезпечним штрафним, який невдало виконав Малиновський.

Після перерви у нашої збірної гостро відчувається нестача темпу руху м’яча. Нарешті став помітний Циганков, але його два удари з відмінних положень не потрапили навіть у створ воріт.

Люксембург дотримувався свого плану на гру, поступово все ближче й ближче підбираючись до Пятова. На 58-й хвилині саме фантастичний сейв Андрія врятував господарів від голу після штрафного Тилля.

Збірна України продовжувала грати без швидкостей, створивши за півгодини лише один небезпечний момент. Кінцівку зустрічі підопічні Шевченка провели в захисті, але потрібний результат зберегли.

Україна – Люксембург 1:0

Гол: 1:0 – 6 Яремчук.

Україна – Пятов, Кривцов, Миколенко, Матвієнко, Караваєв, Зінченко, Малиновський, Коноплянка (Коваленко, 80), Степаненко, Циганков, Яремчук.

Люксембург – Моріс, Янс, Та Граса, Шано, Мартінс Перейра, Тілль (Тюрпель, 77), Тілль, Баррейро, Родрігес, Жерсон, да Мота (Бенсі, 52).

Попередження: Тілль (29), да Мота (30), Родрігес (51), Миколенко (56), Караваєв (67).

Як повідомляв Львівський портал, у п’ятницю, 7 червня, на стадіоні «Арена Львів» відбувся футбольний матч відбірного турніру Євро-2020 між національними збірними України та Сербії. Синьо-жовті були нещадні та забили п’ять м’ячів до воріт своїх суперників. 

Раніше збірна України з футболу у першому матчі відбору на «Євро-2020» проти збірної Португалії здобула вольову нічию.  Опісля з рахунком 2:1 синьо-жовті здобули перемогу над Люксембургом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *