ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного тижня Зеленський внесе подання щодо звільнення Луценка

Соломія Головіна

|

Президент України Володимир Зеленський наступного тижня внесе у Верховну Раду 4 подання – щодо звільнення глав Міноборони, СБУ, МЗС та генпрокурора Юрія Луценка. Про це в ефірі телеканалу «1+1» заявив представник Зеленського в Раді Руслан Стефанчук, передає УП.

 

За його словами, після провалу голосування щодо звільнення керівників СБУ, МЗС та Міноборони президент планує внести не 3, а 4 подання, одне з яких – про звільнення Луценка.

«Ми будемо показувати, що в ситуації, в якій сьогодні є абсолютне нерозуміння і несприйняття позиції президента, президент буде наполягати, що це в межах його конституційних повноважень, і будемо очікувати плідної реакції з боку Верховної Ради», – підкреслив він.

Представник Зеленського у Раді додав, що той має кандидатури на посади глав МЗС, СБУ, ГПУ і Міноборони, але називати їх не став.

За словами Стефанчука, «по деяких напрямках є декілька кандидатур».

«Єдине, що я можу гарантувати, що не буде тривалого розриву між звільненням і призначенням. Це буде внесено одразу», – додав він.

Зауважимо, що генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що піде у відставку після парламентських виборів.

Після президентських виборів у команді Володимира Зеленського заявляли, що чинний генеральний прокурор Юрій Луценко повинен залишити свій пост.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *