ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч на ЗНО в магістратуру зареєструвалося понад 65 тисяч учасників

Анастасія Мельник

|

Влітку 65 414 вступників складатимуть «ЗНО в магістратуру» – усі вони зареєструвалися на єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови. З них 16 277 осіб також зареєструвалися на єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) з права та правничих компетентностей. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МОН України.

 

Освітяни зазначають, що найбільше вступників обрали англійську мову – майже 63 тисячі. На другій сходинці німецька – понад 2 тисячі, далі – французька (403) та іспанська (84).

Найбільше абітурієнтів складатимуть тестування в Києві – майже 17,5 тис осіб. Далі серед найбільш масових ідуть Харків – майже 7,5 тис, Львів – понад 5,5 тис, Одеса та Дніпро – по 4,5 тис осіб.

Найчастіше вступники обирали для реєстрації:

  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка (2317 заяв);
  • Національний університет “Львівська політехніка” (2051 заява);
  • Київський національний торговельно-економічний університет (1873 заяв);
  • Львівський національний університет імені Івана Франка (1626 заяв);
  • Національний університет “Одеська юридична академія” (1591 заява);
  • Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого (1502 заяви).

Для кожного зареєстрованого учасника на сайті УЦОЯО створено  «Кабінет учасника ЄФВВ/ЄВІ». Доступ до нього – за номером екзаменаційного листа та пін-кодом, зазначеним у ньому. Саме в цих кабінетах буде розміщено запрошення-перепустки з інформацією про місце та час тестування. Вони з’являться не пізніше ніж за два тижні до дня проведення випробувань.

Графік проведення ЗНО:

Основна сесія ЄВІ відбудеться 2 липня, ЄФВВ – 4 липня.

Для учасників ЄВІ тестування проводитиметься в 2 зміни: о 10:00 та о 14:00, а ЄФВВ – в одну: о 10:00.

Допуск учасників до пункту тестування завершується за 10 хвилин до початку.

Для входу до пункту тестування учасник має пред’явити:

  • екзаменаційний листок;
  • документ, що посвідчує особу (серія (за наявності) та номер якого вказані в екзаменаційному листку);
  • запрошення-перепустку.

Результати основної сесії ЄФВВ та ЄВІ будуть розміщені в кабінетах учасників не пізніше 14 календарних днів із дня їх проведення. Рекомендації до зарахування на бюджет будуть надані до 5 серпня, а саме зарахування пройде до 11 серпня.

Освітяни нагадують, що цього року ЄВІ з іноземної мови необхідно складати вступникам на спеціальності галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності 035 «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Право»,  «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини», «Культура і мистецтво» (крім мистецьких спеціальностей), «Богослов’я», «Управління та адміністрування»,  «Інформаційні технології», «Публічне управління та адміністрування».

Вступники на спеціальності «Право» та «Міжнародне право» також мають складати єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) з права та загальних навчальних правничих компетентностей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *