ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні зростає продаж нових автомобілів

Андрій Котенський

|

Протягом травня 2019 року попит на нові автомобілі в України зріс на 1,6% проти аналогічного періоду попереднього року. Такі дані наводить Асоціація автовиробників України, повідомляє Громадське.

 

Загалом протягом місяця кількість проданих нових автомобілів в Україні склала 6,9 тисячі одиниць. При цьому, від початку року обсяги продажів нових автомобілів все ще залишаються меншими, ніж за 5 місяців 2018 року.

«Найбільшим попитом у минулому місяці в українців користувалися автомобілі марки Toyota. Свої перші реєстраційні номери в травні отримали 1238 нових «тойот». Таким чином, минулорічний показник цього японського бренду покращився майже на 46%», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що падіння попиту на нові автомобілі спостерігалось і протягом 2018 року. Його пояснюють передусім збільшенням випадків користування нерозмитненими автомобілями з Європи. Зокрема, за розрахунками асоціації автовиробників, така тенденція характерна не лише для традиційних машин, але й для електромобілів.

Нагадаємо, що з 22 серпня вступають у дію нові санкції проти власників нерозмитнених авто:

У разі перевищення строку доставки транспортних засобів до кордону від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тисяч грн.

Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тисяч грн або конфіскація таких авто.

Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення.

Крім цього, передбачено відповідальність за передачу «євробляхи» у володіння або розпорядження іншій особі, а також її використання у комерційних цілях. При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 34 тис. грн.

16 травня за ці зміни проголосувало 236 депутатів. У змінах термін, протягом якого власників «євроблях» не штрафуватимуть, продовжили ще на 90 днів — до 24 серпня 2019 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *