ОСТАННІ НОВИНИ

Бунт під міськрадою Львова: підприємці протестують проти заборони на продаж алкоголю

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 23 травня, під стінами Львівської міської ради на акцію протесту зібрались підприємці, які вимагають скасувати заборону на продаж алкоголю та пива у кіосках. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

 

Ще до початку сесії міської ради під Ратушею зібрались кілька сотень бізнесменів. Підприємці переконані, що своєю ухвалою, прийнятою 4 квітня, мерія обмежує їхнє право продавати алкогольні і слабоалкогольні напої у МАФах, незважаючи на те, що вони мають на це відповідні ліцензії.

Також пікетувальники наголошують, що заборону Львівська міська рада прийняла задля лобіювання інтересів великого бізнесу, зокрема супермаркетів. Відтак місцеві бізнесмени вимагають скасувати цю ухвалу та дати їм можливість реалізовувати алкоголь, який приносить левову частку прибутку.

У руках пікетувальники тримають плакати із написами «Вимагаємо відновити справедливість», «Досить лобіювати великий бізнес», «Захистіть малий бізес», скандують «Ганьба» та б’ють у металеві бочки.

Зазначимо, що згаданою ухвалою мерія фактично заборонила з 1 травня торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у 236 МАФах Львова. Донедавна заборона мала рекомендаційний характер, однак вже з 15 травня районні адміністрації почали проводити рейди і перевіряти, чи дотримуються підприємці прийнятої ухвали.

Якщо бізнесмени не будуть її дотримуватися, то міськрада анульовуватиме дозволи на розміщення МАФів і виключатиме такі об’єкти з Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд. Після цього кіоски демонтовуватимуть представники районних адміністрацій.

Така заборона обурила місцевих бізнесменів, тож вони створили петицію до міськради Львова з вимогою скасувати прийняту ухвалу.

«Місто втрачає величезні кошти, бо зменшуються суми сплати акцизного податку, податків, які платяться за працівників. Прохання до міського голови, депутатів та компетентних органів відмінити цю “смертельну” ухвалу для багатьох людей. Багато ФОПів, і я в тому числі, вклали останні гроші у бізнес в надії отримати прибуток, а зараз залишаються без грошей і без джерела доходу», – підкреслював автор петиції та підприємець Андрій Сітарчук.

Петиція швидко набрала 500 необхідних голосів, тож мерія має розглянути її на одній зі сесій.

Також підприємці виходили на акцію протесту, втім у мерії своєю чергою підкреслили, що такі обмеження ввели виключно заради пропагування здорового способу життя та зменшення рівня злочинності у Львові. Відтак посадовці порадили львів’янам перепрофілювати свій бізнес.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно міська рада заявила, що попри заборону алкоголь все ще продають у 25 кіосках міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *