ОСТАННІ НОВИНИ

В Укрзалізниці розповіли правила подорожей зі собаками

Наталя Дуляба

|

Укрзалізниця нагадала правила перевезень домашніх улюбленців у потягах внутрішнього сполучення. Про це йдеться на офіційній сторінці підприємства у Facebook, повідомляє Львівський портал.

 

Подорожувати зі собакою українці можуть у потягах і вагонах всіх категорій, крім вагонів СВ. У таких вагонах проїзд для домашнього улюбленця можливий лише за умови викупу всіх вільних місць. Втім якщо в Укрзалізниці немає можливості оформити проїзд в окремому купе, то перевезення з тваринами не дозволяється.

Зазначимо, що особам з інвалідністю, які мають порушення зору, при пред’явленні пільгового документа дозволено перевозити собаку-поводиря у вагонах всіх категорій без додаткової оплати. При цьому собаку-поводиря слід утримувати поруч на повідку.

Перед посадкою власник тварини повинен:

  • пред’явити багажну квитанцію;
  • мати зі собою ветеринарний документ;
  • мати єдність жорсткої конструкції із водонепроникним абсорбуючим дном для собак малих порід, намордник і повідок – для собак великих порід (>45 см у холці).

Великі собаки потрібно перевозити в окремому купе за умови викупу незайнятих місць. У регіональних потягах тварин великого розміру можуть їхати у тамбура першого й останнього вагонів під наглядом супровідника.

Під час подорожі чотирилапого слід тримати на місці, відведеному для ручної поклажі, а також дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Львівський портал також писав про правила подорожей Укрзалізницею із котом. Детальніше про це читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *