ОСТАННІ НОВИНИ

Синоптики розповіли, доки на Львівщині триватимуть зливи

Наталя Дуляба

|

Негода, яка у Львові та області розпочалась у понеділок, 20 травня, протримається щонайменше до четверга, 23 травня. Про це Львівському порталу повідомили у регіональному центрі з гідрометеорології.

 

Від сьогодні, 21 травня, і до четверга, 23 травня, синоптики прогнозують на Львівщині тривалі сильні дощі, грози та град. Подекуди шквали до 20 м/с. Температура повітря вночі становитиме в середньому 10 градусів тепла, вдень стовпчик термометра підніматиметься до +16-18 градусів.

Також через зливи мешканців області попереджають про підйом рівня води до 2 м на річках басейнів Сяну, Дністра, Західного Бугу.

Нагадаємо, негода у Львові вже підтопила деякі вулиці, мешканці скаржаться на те, що дощоприймачі не справляються з потоком води, тож на дорогах і тротуарах утворюються ріки. Також через дощ у місті ускладнений рух електротранспорту.

На території області, за даними ДСНС Львівщини, наразі негода не спричинила серйозних пошкоджень.

Як повідомляв Львівський портал, востаннє через сильну негоду Львів «плавав» у серпні минулого року. Тоді протягом дня випало 28% місячної норми опадів. Злива затопила вулиці, підвали, утворила провали на проїжджій частині і хідниках, також було повалено з десяток дерев у місті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *