ОСТАННІ НОВИНИ

Лещенка викликають на допит через підозри у хабарництві

Андрій Котенський

|

САП розпочато кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабарів Народним депутатом України Сергієм Лещенком. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

У САП повідомляють, що «відповідно опублікованої у ЗМІ інформації народний депутат систематично отримував мільйонні хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів останнього, а саме здійснення впливу на посадовців органів влади та правоохоронних органів, а також формування необхідних суспільних думок у медіапросторі».

З метою перевірки публікації прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстроване кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 368 КК України (вимагання хабара службовою особою…), та викликано на допит народного депутата Україна Сергія Лещенка.

Досудове розслідування у вказаному провадженні доручено Національному антикорупційному бюро України. САП здійснюватиме процесуальне керівництво.

Водночас нардеп Сергій Лещенко усі звинувачення відкидає і готує позов до суду на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру про захист честі та гідності. Про це він повідомив у своєму Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *