ОСТАННІ НОВИНИ

За добу на Львівщині згоріло 1,4 га землі. Рятувальники закликають не палити суху траву

Наталя Дуляба

|

Протягом минулої доби, 26 квітня, на території Львівщини виникли чотири пожежі сухостою, у яких згоріло 1,4 га землі. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні ДСНС Львівщини.

 

Наймасштабніша пожежа вчора сталась у селі Стаївка Сокальського району, тут на відкритій території згоріла територія площею 10 тисяч м кв. Загасити вогонь рятувальники змогли через три години.

Ще одна пожежа виникла у селі Сілець, що також на Сокальщині. Тут згоріла суха трава та чагарник на площі 3 тисячі м кв. Надзвичайники гасили полум’я більше двох годин.

Упродовж минулої доби служби ДСНС також ліквідовували пожежі сухої трави у Золочеві та у Львові на вул.. Погулянці.

Рятувальники закликають мешканців Львівщини не спалювати сухостій, особливо у вітряну погоду. Неконтрольований вогонь при сухій та вітряній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева та житлові будинки!

«Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, газо- та продуктопроводів, автозаправних станцій. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі є дуже важко», – наголошують у ДСНС Львівщини.

Крім безпосередньої екологічної шкоди, спалювання листя і сухої трави призводить до проблем зі здоров’ям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *