ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові знищували рекламу наркотиків

Тетяна Гушньовська

|

Понад 50 активістів пройшлися сьогодні, 25 квітня, вулицями Франківського та Залізничного районів Львова з метою зафарбувати незаконну рекламу наркотиків в рамках кампанії «Стоп наркотик». Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу з місця події.

 

За словами активістів, ці райони Львова були обрані не випадково, адже саме на їх території фіксується найбільша кількість заборонених написів. Також саме з цих районів надходить найбільше інформації про «закладки» (порція наркотиків, яку продавці залишають для клієнтів в певному обумовленому місці).

«Через популярність безконтактного методу розповсюдження наркотиків діти у віці 16 років, а можливо і менше, починають вживати наркотичні речовини. Оскільки для них дуже просто зв’язатися через Telegram-канали з «дилером», отримати фото «закладки» з даними геолокації», – розповідає активіст Денис Драганіч.

Варто зазначити, що кампанія «Стоп наркотик» триває у місті Лева вже понад рік. За цей час вдалося зафарбувати більш ніж 2000 написів, заблокувати близько 50 груп в Telegram. Окрім того, майже щоденно активісти виявляють та затримують «кладменів» чи «кладошукачів».

За словами керівника Франківської районної адміністрації Львова Ореста Тимчишина, містяни наразі байдуже ставляться до подібних надписів на стінах.

«Є окремі небайдужі, що фіксують та інформують про підозрілих осіб, які ховають або шукають «клади». Однак масової віддачі від містян поки немає», – зазначив чиновник.

Як наголошують учасники рейду, це уже п’ята така акція, організована громадською кампанією «Стоп наркотик» спільно з патрульною поліцією Львівщини. Їхня мета – звести до мінімуму наркообіг у місті.

Окрім цього, варто зазначити, що з січня цього року діє мережевий проект Drug Hunters Lviv. Його організатори та однодумці шукають розповсюдників наркотиків та їх клієнтів.

Фото: Тетяна Гушньовська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *