ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створять соціальний центр для постраждалих від домашнього насильства

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада затвердила програму запобігання та протидії домашньому насильству. «За» відповідну ухвалу сьогодні, 25 квітня, проголосували 48 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Така програма передбачає не лише проведення протягом 2019-2020 років інформаційно-просвітницьких заходів, круглих столів, тренінгів щодо запобігання та протидії домашньому насильству. Вона також передбачає створення у Львові соціального центру для постраждалих від домашнього насильства.

Так, депутати заклали у бюджеті Львова 2 мільйони гривень на реконструкцію будівлі на вул. Личаківській, 90. Саме там благодійна організація «Фонд Горіховий дім» облаштує згаданий соціальний центр.

«Ця благодійна організація упродовж семи років працює у Львові та допомагає жінкам, які опинилися у кризових ситуаціях, і готова спільними зусиллями утворити соціальний центр у приміщенні на вул. Личаківська, 90», – йдеться у пояснювальній записці до ухвали.

Зазначимо, що протягом 2018 року у Львові до уповноважених органів звернулися 500 людей, які постраждали від насильства. Серед них – 425 жінок.

Також при Львівському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді діятиме мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які перебувають у кризовій ситуації і потребують екстреної допомоги, у тому числі постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *