ОСТАННІ НОВИНИ

Територію ЛАЗу хочуть незаконно приватизувати, – депутат

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 25 квітня, під час сесії Львівської міської ради депутат Маркіян Лопачак заявив, що ЛКП «АТП-1» вже нібито сплатило майже 20 млн грн боргу фірмі, наближеній до російського олігарха Ігоря Чуркіна, а саму територію колишнього ЛАЗу планують незаконно приватизувати. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

За словами Лопачака, у листопаді минулого року право власності на комплекс будівель ЛАЗу загальною площею понад 57 тис. кв м зареєстрували за закритим акціонерним товариством «Завод комунального транспорту». І тепер їх у будь-який момент можуть відчужити.

«Всі ці будівлі знаходяться на вул. Стрийській, 45. Фактично зараз у будь-який момент ці об’єкти нерухомості можуть бути відчужені з метою унеможливлення їхнього подальшого повернення у комунальну чи державну власність», – підкреслив депутат.

Також він переконаний, що ЛКП «АТП-1», незважаючи на протести львів’ян та рішення сесії щодо невиплати майже 20 млн грн боргу дружині російського олігарха Ігоря Чуркіна, все-таки сплатила ці кошти наближеній до нього фірмі.

«Нам стало відомо, що упродовж травня-червня 2018 року у різних судових процесах було замінено стягувача у виконавчому провадженні ЛКП «АТП-1» з боку ТзОВ «Оптимум-фактор». Станонм на сьогодні ТзОВ «Оптимум-фактор» замінено на ТзОВ «Фінансова компанія Амадеус», а виконавче провадження до АТП-1 завершено», – заявив Лопачак.

«Тому станом на сьогодні є всі підстави вважати, що за одноосібним рішенням керівника АТП-1 були здійснені платежі у розмірі близько 20 млн грн бюджетних коштів на користь іншої приватної компанії, яка діє в інтересах одіозного російського олігарха Ігоря Чуркіна. Та за попередньою змовою посадовців Львівської міської ради була організована схема виведення коштів із міського бюджету», – підкреслив він.

Депутат закликав мерію та міського голову Львова Андрія Садового не допустити приватизації земельної ділянки на будівель колишнього ЛАЗу на вул. Стрийській, 45. Втім мер на таке депутатське звернення жодним чином не відреагував.

Також Маркіян Лопачак звернувся до прокурора Львівщини Юрія Квятківського з проханням відреагувати на цю ситуацію і провести розслідування.

Нагадаємо, скандал довкола виплати майже 20 млн грн боргу ЛАЗу розгорівся минулого року. Цей борг мало комунальне АТП-1 перед ТзОВ «Оптимум – Фактор», частка якого належить родині російського олігарха Ігоря Чуркіна, за автобуси, які закуплялись ще до Євро-2012. Депутати Львівської міськради довго не могли визначитись, чи виплачувати цей борг, втім згодом все-таки вирішили цього не робити.

Як відомо, з 2001 року ЛАЗ перебуває у власності російського бізнесмена Ігоря Чуркіна та низки іноземних компаній.

Як повідомляв Львівський портал, на початку квітня цього року будівлю колишнього ЛАЗу на вул. Стрийській, 45 почали демонтовувати. Тоді Садовий запевнив, що жодного житла на цьому місці не буде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *