ОСТАННІ НОВИНИ

Львів став першим українським містом, де ЄБРР та «Банк Львів» запустили програму кредитування жіночого бізнесу

Соломія Григор'єва

|

Львів став першим містом України, де Європейський банк реконструкції та розвитку з допомогою «Банку Львів» запустив програму кредитування жіночого бізнесу в рамках програми ЄБРР «Жінки в бізнесі». 23 квітня у Львові відбулося офіційне підписання та укладення договору про надання кредиту, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Програма «Жінки в бізнесі» призначається для малих і середніх підприємств, власниками яких є жінки. Мета програми – сприяння розвитку жіночого підприємництва та їх участі в бізнесі шляхом надання доступу до фінансів, ноу-хау та технічних консультацій.

«Ми надзвичайно раді підписати перші угоди з «Банком Львів». Одна кредитна угода стосується нашої програми «Жінки в бізнесі». Тут наш обсяг фінансування сягає  4,3 млн євро. Особливістю цієї угоди є те, що вона здійснюється у місцевій валюті. В рамках цієї трансакції ми надаємо довгострокові кошти у гривні за адекватною ставкою «Банку Львів», який потім надаватиме кредити для фінансування малих і середніх підприємств під керівництвом жінок.

Друга угода сягає 1 млн євро на сприяння розвитку торгівлі за програмою ЄБРР. Вона також є дуже важливою складовою для розвитку наших відносин з «Банком Львів». Ця програма допоможе банку зручно підтримувати експорті та імпортні операції українських суб’єктів господарювання, що ведуть торгівлю з іншими країнами світу», – розповів заступник директора ЄБРР в Україні Олександр Павлов.

«Банк Львів» став першим українським банком, який приєднався до програми «Жінки в бізнесі», яка була започаткованого спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку, ЄС, в рамках його ініціативи EU4Business, Швецією, Фондом країн раннього переходу ЄБРР та Фондом впливу малого бізнесу ЄБРР. Вона успішно працює у 18 країнах та допомогла тисячам підприємицям. На сьогодні обсяг кредитування сягнув майже 500 млн євро у партнерстві з понад 30 банками.

«Ми дуже щасливі, що є першим банком в Україні, який приєднується до програми «Жінки в бізнесі». У нас є дуже багато клієнток-підприємиць, тому ця програма не тільки дозволить нам збільшити фінансування довготривалих кредитів в місцевій валюті, а й допоможе надавати жінкам фінансові консультації та об’єднати їх у бізнес-форуми», – сказав голова правління «Банк Львів» Ашот Абраамян.

Кредити видаватимуть на довгий термін — до 5 років. Максимального обмеження суми, яку банк готовий видати одній підприємиці, немає.

«Ми раді можливості через цю кредитну лінію підтримувати малі і середні підприємства. Для нас є важливим торговельний оборот з Україною. Ми бачимо в Україні надійного, сталого торговельного партнера для майбутнього розвитку. Тому ми вдячні нашим фінансовим партнерам за те, що вони разом з нашим грантовим фінансуванням надають свої кошти для малих і середніх підприємств під керівництвом жінок», – доповнив координатор сектору «Економіка, торгівля та міжнародне фінансове співробітництво» делегації ЄС в Україні Сімоне Раудіно.

Радник посольства Швеції в Україні Калле Кнійвіля додав, що підписання цієї угоди є лише початком розвитку цієї програми в Україні, адже вона повинна розвиватись, збільшувати свій обсяг в різних регіонах країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *