ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати просять у Садового землі під нове кладовище

Наталя Дуляба

|

Єдиним цвинтарем у Львові, де зараз дозволені поховання, є Голосківське кладовище. Втім його ресурсів вистачить лише на кілька наступних років. Тому сьогодні, 25 квітня, під час сесії Львівської міської ради міського голову Андрія Садового закликали віднайти нові земельні ділянки під кладовище. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповіла депутатка Юлія Гвоздович, у Львові щомісяця помирають більше 800 людей. Натомість повноцінне захоронення доступне лише на Голосківському цвинтарі, де місць для поховань не буде вже через три роки.

«На Сихівському і Личаківському кладовищах дозволені лише підхоронення. Площа Голосківського кладовища, який є єдиним повноцінно діючим цвинтарем для львів’ян, – майже 75 га. Неодноразово говорилось про те, що місць для поховання на цьому кладовищі вистачить максимум на три роки. Відповідно до норм порядку утримання кладовищ та інших місць поховань Львову найближчим часом необхідно додатково залучити ділянку площею 180 га для нового кладовища», – наголосила Юлія Гвоздович.

Також вона зауважила, що на Голосківському цвинтарі мали спорудити крематорій та колумбарій, однак таке будівництво заморозили.

«Ми маємо вже сьогодні думати про альтернативні види поховань, окрім захоронення у землю, тобто про екопоховання чи кремацію. Також слід вирішувати питання нової землі під кладовище. Бо вже через три роки матимемо серйозну проблему і будемо терміново думати, що робити з померлими», – додала депутатка.

Своєю чергою Андрій Садовий погодився, що у Львові є брак землі для кладовищ і заявив, що місто готове купувати ділянки в усіх, хто готовий їх продавати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *