ОСТАННІ НОВИНИ

23 тисячі за «виграш» автівки. Поліцейські попереджають мешканців Львівщини про шахраїв

Наталя Дуляба

|

До правоохоронців звертаються мешканці Львівщини і скаржаться на те, що вони стали жертвами аферистів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівщини.

 

Вчора, 23 квітня, у Червоноградський відділ поліції звернулася 35-річна жителька Соснівки, яка розповіла, що на її мобільний телефон прийшло повідомлення про те, що вона виграла автомобіль «Сітроен С4». Жінка сконтактувалася з абонентом, який надіслав повідомлення, і після розмови з ним погодилася заплатити компенсацію за виграш у розмірі одного відсотка від вартості автомобіля. Згодом на вказаний незнайомцем банківський рахунок вона перерахувала 10 тисяч гривен. Після цього зв’язок з абонентом втратила, а автомобіля не отримала.

За подібним сценарієм діяв зловмисник, жертвою якого стала 18-річна львів’янка. За свій нібито виграш автомобіля дівчина віддала 13 тисяч гривень.

За цими фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження волі до трьох років. Зараз правоохоронці проводять досудові розслідування і встановлюють особи зловмисників.

Правоохоронці закликають громадян бути пильними і не вестися на гачок аферистів.

«Якщо ви є оптимістом і вірите у «подарунки долі», спершу ретельно перевірте інформацію про виграш. Для цього дізнайтеся назву організації, яка проводила розіграш, її юридичну адресу, контактні телефони та переговоріть з її офіційними представниками. Також можна перевірити в Інтернеті номер телефону, з якого вам надійшло повідомлення. Зазвичай люди, які вже постраждали від рук аферистів, роблять публікації, щоб застерегти інших», – наголошують поліцейські.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *