ОСТАННІ НОВИНИ

Сміттєпереробний завод: Мінприроди зобов’язало мерію встановити додаткові очисні споруди

Наталя Дуляба

|

Міністерство екології та природних ресурсів України оприлюднило висновок із оцінки впливу на довкілля сміттєпереробного комплексу, який зводитимуть на вул. Пластовій, 13. У документі мерію зобов’язали передбачити на його території додаткові очисні споруди. Про це сьогодні, 23 квітня, повідомив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, передає кореспондент Львівського порталу.

 

У висновку з оцінки впливу на довкілля майбутнього сміттєпереробного заводу вказано, що такий об’єкт є екологічно безпечним. Та водночас Мінприроди зобов’язало ЛКП «Зелене місто» встановити додаткову систему очистки технічних і дощових стоків на території сміттєвого комплексу, аби унеможливити будь-який негативний вплив на навколишнє середовище.

«Тому ми зараз будемо вносити у проектно-кошторисну документацію деякі корективи – розміщення додаткових очисних споруд. Але це не є великий об’єм роботи. Після цього проект піде на комплексну державну експертизу, а потім Державна архітектурно-будівельна інспекція має видати дозвіл на будівництво. Ми будемо робити все для того, щоб орієнтовно у середині вересня вже мати цей документ. Взагалі ідеально, щоб паралельно вже мати переможця тендеру, укласти з ним відповідний контракт і отримати дозвіл на початок будівництва. Якщо б в часі всі ці процеси збіглися, тоді це був би ідеальний сценарій», – розповів Вадим Ноздря.

За його словами, якщо пройти всі офіційні процедури та отримати необхідну документацію не вдасться до кінця вересня, то розпочати будівництво сміттєпереробного заводу на пластовій планують ще цього року.

Нагадаємо, будувати сміттєвий завод будуть відразу поруч із очисними спорудами Львівводоканалу. Як він виглядатиме, дивіться тут.

Спочатку зводити сміттєвий комплекс на Пластовій зголосилися 12 компаній, тепер список охочих зменшився до 5 фірм. Тендер, який оголосили влітку 2018 року, досі триває.

Громада Знесіння та Кривчиць вже неодноразово пікетувала під Львівською міськрадою через сміттєпереробний завод. Вони вважають, що такий комплекс стане ще однією екологічною катастрофою. Позицію місцевих жителів підтримали депутати міськради Львова, вони закликали Андрія Садового розглянути альтернативу земельній ділянці на вулиці Пластовій, 13 для будівництва сміттєпереробного заводу. Втім мер відстоював свою позицію і запевняв, що майбутній комплекс буде екологічно чистим об’єктом.

Своєю чергою обурених мешканців підтримав і голова Львівської ОДА Олег Синютка, зазначивши, що «будівництво заводу в межах «Знесіння» є екологічно необґрунтованим і господарсько недоцільним».

1 червня у Києві підписали угоду на отримання 35 млн євро кредиту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *