ОСТАННІ НОВИНИ

У Зеленського кажуть, що метод пряника щодо мовного питання буде ефективнішим

Соломія Головіна

|

Спікер виборчого штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що єдиною державною мовою в Україні є українська, але її розвиток має бути не за методом батога, а за методом пряника. Про це він сказав на брифінгу у понеділок, передає УП.

 

На питання, чи готова команда Зеленського політично підтримати закон про мову, який наразі розглядає Верховна Рада, Разумков відповів, що для початку парламент має погодити всі правки і ухвалити документ.

«Виходячи з позиції Зеленського, яка була озвучена раніше, єдиною державною мовою в Україні є українська мова», – сказав він.

«Розвиток і підтримка державної мови – це одна із ключових прерогатив президента. Але методи мають бути стимулюючими, а не йти за методом батога. Метод пряника дає більше ефективності, у цьому питанні зокрема», – додав представник штабу Зеленського.

Як повідомляв Львівський портал, голова Верховної Ради висловив сподівання, що мовний закон буде прийнятий нардепами у другому читанні у четвер, 25 квітня.

Нагадаємо, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада прийняла за основу проект закону № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Всього у першому читанні розглядалося чотири законопроекти про мову:  №5556, № 5669, № 5670,  №5670-д.

У кінці лютого 2019 року Рада розпочала розгляд підготовленого до другого читання законопроекту про мову.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *